Mentiin Mamban liveleikalle, koska se oli tosi hyvä bändi. Laulajasta nyt puhumattakaan. Keikka ei ollut viime viikonloppuna, mutta muistan sen pettymyksen tunteen. Muistan kuinka villiin taputukseen varautuneet kädet roikkuivat illan päätteeksi apaattisina alas painuneiden hartioiden jatkeena. Ei pettymykseen ollut mitään erityistä syytä. Ei vaan livenä sytyttänyt. Kotona siirsin bändin levyt taaimmaiseen pinoon, ”Kaikki Top Hitit panhuilulla esitettynä”, alle. Se oli siinä. Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä!

Viime viikonloppuna tapasin livenä joukon ihmisiä,  joista suurin osa oli tuttaja ennestään vain sosiaalisesta mediasta. Heistä ei kukaan ollut laulaja, niin että faniuteen asti suhteemme ei ollut edennyt. Eri kansalaisuuksia, eri ikäisyyksiä ja sukupuolia, yhteisenä nimittäjänä lentomatkustus.

Olin pähkäillyt etukäteen miten esittelisin itseni. Mitä sitä haluaa sanoa livenä? Muutama päivää ennen olin lukenut blogin: http://www.wired.com/partners/marriott/2013/08/just-my-type-a-trip-around-helsinkis-graphics/ Juttelin siitä poikani kanssa ja hän sanoi:” Äiti, sä oot kyllä fonttina Serif. Joo. Sä oot sillai aika tosi jämpti.”

Ongelma ratkesi, kun esittäytyminen tehtiinkin pareina. Minun parini oli saksalainen valokuvaaja.  Nämä tiedot olisin löytänyt ihan vain googlettamalla. Mutta muutaman minuutin keskittyneen keskustelun jälkeen hän oli iso nippu muita asioita. Ja ilmeitä. Ja iso ujohko lämmin hymy.

Osittain meitä kaikkia kuvaa tämän kuvan aitous ja alkukantaisuus.

Osittain meitä kaikkia kuvaa tämän kuvan aitous ja alkukantaisuus.

Ne, jotka olivat tuttuja twitteristä, saivat äänet ja kasvokuville kropat. Ja syvemmän katsauksen luonteeseen.  Toiset olivat kovinkin twiittiensä oloisia. Toiset tviittasivat kaiken aikaa. Klik klak. Se oli valokuva. Viuh vauh löhti twiitti.  Se kävi kaikki kuitenkin kamalan luontevasti. Vähän kuin itse vain raapisin toisella kädellä kyynärpäätä samalla, kun osallistun keskusteluun.

Paikalla oli myös virallinen twiittaaja. Oltiin siis sallitusti ja avoimesti etänä ja livenä. Olin iloinen ja kamalan nykyaikainen.

Kunnes näin kaverien tutkivan kännykän kuvaa. Nyökkäsin hyväksyvästi kuin katsoen hebrean kielen sanakirjaa.

Tämä kuvaa osallistujien aitoutta ja tulevaisuutta?

Tämä kuvaa osallistujien aitoutta ja tulevaisuutta?

 

Tämä livekeikka sai fanituksen syttymään uudelleen. Nyt fanitan uteliaita, uskaliaita ja asiaansa uppoutuneita tyyppejä.