Istun ja katson emailia, jossa vakuutan ja vakuuttelen erilaisilla totuuksillani, miksi en halua kirjoittaa blogia. Päiväys on vuodelta 2006.

Muutama vuosi kului siitä, ja aloin kirjoittaa firman blogiin. Joo joo, se tuntui ihan hallitulta ja turvalliselta idealta. Että mennään elämässä eteenpäin, ja pysytään ajan hengessä. Se oli minulle uutta. Ehkä jonain iltana saatoin katsoa peiliin ja röyhistellä riikinkukkona rohkeuttani, vaikka ymmärsin, etten ollut hakemassa, saati saamassa Nobelin kirjallisuuspalkintoa.

Vesi virtasi Vantaassa ihan niinkuin aina, ja aikaa kului. Sitten tyttäreni usutti minua liittymään Facebookin. ”Kaikkien muidenkin äidit on siellä!” En ihan uskonut, koska ystäväpiirissäni oli paljon äitejä, eikä kukaan heistä ollut maininnut Facebookin kuulumisestaan minulle.

Liityin kuitenkin. Hyvin kerkisin, vaikka olin ehkä vähän myöhässä. Olin yksi miljardin joukossa!  Sosiaalista mediaa ja sosiaalista live-elämää ripirinnan. Facebookissa minulle on kehittynyt tapa päivittää useammalla kuin muutamalla lauseella. Vähän kuin blogeissa.

En deletoi 2006 vuoden emailia. En printtaa ja polta sitä liekkien loimutessa mielenosoituksellisesti. Istun ja katson sitä lempeästi. Olkoon todisteena siitä, että mielipiteet voivat muuttua. En kirjaa ylös milloin aion kirjoittaa. En kirjaa mistä, ja millä tyylillä, sillä mielipiteet saattavat muuttua.

Puuskatuulen energia on tarttuvaa. Annan sen kuljettaa. Nyt se on rivakka, se painaa sormeni enter- ja publish-näppäimille. Noin.

Aha, olen vähän myöhässä. Täällähän on muutama muukin.

  • Tumblr.com shows it has over 101.7 Million blogs with 44.6 Billion blog posts
  • WordPress.com has over 63 Million blogs
  • Livejournal reports to have 62.6 million blogs with
  • Weekly states it has over 12 million blogs
  • Blogster has over 582,754 blogs